Detta receptet är en mustigare variant av min indiska köttfärsgryta med potatis. Som väntat har den en väldigt lång lista av kryddor, men denna rätt behöver absolut inte innehålla alla kryddor som är med i listan, så stressa inte om du saknar något. Det går även bra att ersätta med färsk variant (t.ex. ingefära istället för ingefärapulver, mortlade korianderfrön istället för korianderpulver etc)
Jag utelämnar ofta själv flera kryddor, ibland av ren och skär lättja, och ibland för att jag har slut på dem. Och ibland tillsätter jag t.ex. ett lagerblad (men är egentligen inte så förtjust i lagerblad så jag har bara i det under halva tillagningstiden).
Se gärna även notering om bockhornsklöverfrö under receptet.
En mycket vanlig variation på denna rätt går ut på att ersätta potatisen med gröna ärtor, och med den lilla mängd som krävs kan även en strikt LCHF-ätare unna sig det.
Servera gärna med basmati eller jasminris. Det går även bra att äta den med naanbröd. Om mängden potatis ökas, går det att utelämna ris och bröd helt, men minska isf på kryddorna till ca hälften, då det inte finns något annat att dämpa deras smak med.
Bockhornsklöverfrö som finns med i slutet av kryddlistan (men är väldigt valfritt!) så kan det nog vara svårt att hitta i en vanlig matbutik. I en orientalisk matbutik kan man söka efter "fenugreek seeds" som är det engelska namnet eller "methi seeds" som är det indiska namnet. De ger en väldigt distinkt smak precis som bockhornsklöver själv.
Bockhornsklöver är för övrigt en ört som man kan odla i en kruka hemma med dessa frön. Använd denna ört med måtta, eftersom den sätter sina spår i svettlukten i några dagar framåt. Jag vet, jag vet, dessa ord hör inte hemma på en receptsida men jag var tvungen att utfärda en varning.