De här köttfärspirogerna påminner mig alltid om dagen då min familj flyttade till en helt ny ort. Det var en jobbig dag på många sätt, vi hade lastat på möbler från ett hus vi bott i 14 år i, kört 70 km och sedan lastat av allt. På kvällen kunde vi äntligen slå oss ner på trägolvet i vardagsrummet och andas ut. Vi höll just på att diskutera våra middagsalternativ, när det ringde på dörren. Utanför stod våra nya libanesiska grannar med ett stort leende, och ett ännu större fat fyllt med dessa underbara köttfärspiroger.
Nästa gång de skulle laga köttfärspirogerna blev det hemma hos oss, och på så vis fick vi detta autentiska recept på libanesiska köttfärspiroger.
Gör gärna en stor omgång och frys in det som blir över. Kan enkelt värmas upp i micron. Superbra att ha när man vill ha en snabb lunch eller middag.
Jag gör nästan alltid en libanesisk persiljesallad (tabbouleh) till dessa piroger - det syrliga går så bra ihop med dem. När jag plockar ut det från frysen för att äta något snabbt, tycker jag det är gott att strö över lite sumak, eller pressa över citronsaft.