Denna variant på tabbouleh utgör den perfekta lunchsalladen på sommaren! (Hm, möjligtvis slås det av tzatziki med bröd...får fundera på den).
Vanligtvis förknippas tabbouleh med en persiljesallad som till största delen består av just persilja. Denna "franska" variant består till största delen av couscous och tomater, och fungerar därför även bra som en måltid för sig.
Den passar också bra för vegetarianer och veganer!
Tabbouleh går att fixa på nolltid, men då den bör serveras sval, behöver man ge couscousen lite tid att kylas ner. Jag brukar göra den några timmar före jag ska äta, så att smakerna hinner gå ihop lite, men så läng väntetid behöver man egentligen inte. Och det går ju såklart att "provsmaka" halva bunken medan man väntar.
Tabbouleh håller i flera dagar i kylen. Är t.o.m. godare andra dagen. Vi gör ofta receptet på 8 portioner, trots att vi bara är 2 personer i hushållet. Så gott!