Jag lärde mig äta grönsaker först i 25-årsåldern då jag testade på LCHF-kosten. Det blev så mycket proteiner hela tiden, så jag var tvungen att hitta några grönsaksrätter för att få lite variation. Blomkål hade lagats av min mamma under hela min barndom och jag hade aldrig gillat det, främst för att det varit kokt blomkål i en eller annan form. Upptäckten av ugnsrostad blomkål öppnade upp så många dörrar för mig, och detta recept är det som jag slutligen landade i som "det bästa man kan göra med blomkål". Numera är detta i princip den enda blomkålsrätt jag lagar åt mig själv.
Denna blomkålsrätt kan utgöra en måltid i sig (räkna isf med dubbla portioner) eller som en sidorätt tillsammans med t.ex. kyckling eller fisk. Vi äter den gärna tillsammans med en ugnsbakad lax med citronpeppar, samt en tomatsallad till.
Denna rätt är vegetarisk (lakto-ovo), och smöret kan bytas ut mot t.ex. margarin för att göra den vegansk.