Pakistanska köttbullar kan lagas i många olika former. Grundreceptet på vad som ingår i köttfärsen är alltid detsamma, men sen kan de lagas i tomatsås, i en bädd av spenat, med hårdkokta ägg eller något annat. Detta recept är ett bra grundrecept om man vil laga dem i en spännande tomatsås.
Med rätt balans av ägg och yogurt säkerställs att köttbullarna blir smältande mjuka, men utan att falla sönder under tillagning.
Dessa köttbullar kan göras i en större sats och frysas in när köttbullarna rullats, d.v.s. gör allt fram till sektionen "Grytan". Därefter är det bara att plocka ut och fortsätta med instruktionerna från "Grytan". Köttbullarna behöver inte tinas upp, utan blir bättre om de lagas medan de fortfarande är frusna. Ofta lägger jag mina köttbullar i frysen någon halvtimme även när jag ska göra dem färska. Det hjälper dem att hålla ihop under den känsligare fasen av tillagningen.
Denna rätt är LCHF-vänlig. Välj gärna en fetare yogurt för att öka fetthalten eller ersätt den med creme fraiche. Servera med blomkålsris eller en fräsch sallad.