Denna kycklinggryta är mycket enkel att tillaga och perfekt för dig som inte lagar kryddad mat så ofta. I receptet har jag angett currykrydda, som finns att köpa färdigblandad i vanliga mataffärer numera. Det går även bra att blanda egen currykrydda. Då ska huvudingredienserna vara superkryddan gurkmeja (som ger curryn dess karakteristiska färg) samt korianderpulver. Just detta kan vara svårare att hitta i de vanliga mataffärerna och du behöver nog ta dig till en specialaffär som säljer indiska kryddor. Det säljs ofta under namnet "dhania powder" då dhania är det indiska namnet för koriander. Ett enklare alternativ kan då vara att rosta korianderfrön i en stekpanna och mortla dem själv.
En liten varning före du börjar laga mat med curry: se till att ha igång fläkten, och har du en öppen planlösning eller ett kök utan dörr (som mig), se till att dina ytterplagg hänger instängda i en garderob eller i ett rum med stängd dörr. Currydoften sätter sig väldigt lätt i kläderna och det tar ett tag innan den försvinner.
Denna rätt passar bra till att serveras med basmatiris. Även naan är ett bra alternativ, och gärna en enkel sallad vid sidan av.
Denna currykyckling är LCHF-vänlig och yogurten kan med fördel ersättas av créme fraiche för att få upp fetthalten. Blomkålsriset blir ett perfekt komplement till den kryddiga grytan.