Jag ogillar bönor. Första gången som jag blev erbjuden denna bönsallad var jag skeptisk pga bönorna, men blev förvånad över hur lika de är i smaken till kikärtor, som jag älskar! Därefter har jag ofta varvat mina kikärtssallader med denna bönsallad. Tycker att den är balanserad som den är så jag varierar sällan ingredienserna (vilket är väldigt olikt mig). Ibland ersätter jag vinägern med balsamico, som ger en lite djupare smak, men med tanke på den peppriga dijonsenapen behövs det egentligen inte mer smak.
Denna bönsallad är vegetarisk (lakto-ovo) och kan göras vegansk genom att byta ut honungen mot ljus sirap istället.
Jag tror att man kan köpa färdigkokta ögonbönor på burk men jag brukar ha en påse med hemmakokta ögonbönor i frysen så att jag snabbt kan göra denna sallad till lunch.
Denna bönsallad håller sig bra i ca 2 dagar i kylen, paprikan kan mjukna något till dag 2 dock. Men det går jättebra att göra den dagen före om man vill ta med som lunchlåda till jobbet t.ex.